گیربکس لیفتراک

گیربکس لیفتراک

گیربکس لیفتراک

گیربکس لیفتراک

گیربکس یکی از اصلی ترین اجزای لیفتراک می باشد. ارزش آن به قدری است که شاید بتوانیم با موتور لیفتراک در یک جایگاه قرارش دهیم. دو دلیل برای اهمیت بالای گیربکس وجود دارد؛ اول آنکه هر موتوری دور محدودی داراست و بیشتر از آن نمی تواند کار کند و نکته دوم گشتاور معینی است که هر موتور با حداکثر دور خود می تواند تولید بکند.

گیربکس لیفتراک در واقع یک واسطه بین منبع توان ومصرف کننده توان است که بین منبع توان و مصرف کننده توان یک انعطاف پذیری بوجود می آورد.

در کل در هر وسیله ای گیربکس یا در عمل سیستم انتقال قدرت موتور، مکانیزم خاصی دارد که به وسیله آن میزان معینی از دور موتور با استفاده از چرخ دنده های مختلف و سرعت های متفاوت، به تمامی چرخ ها منتقل می شود. نتیجه این عمل قابلیت کنترل نیرو و سرعت وسیله خواهد بود.

برای انتقال قدرت در لیفتراک نیز به صورت کلی از سه نوع گیربکس استفاده می شود.

  1. گیربکس دستی یا کلاچی
  2. سیستم های انتقال قدرت هیدرو استاتیک
  3. نوع سوم و متداول ترین نوع گیربکس لیفتراک از نوع اتوماتیک با سیستم انتقال قدرت تورک کانورتور می باشد.

گیربکس دستی یا کلاچی

اغلب لیفتراک ها در گذشته دارای کلاچ بوده اند که در حال حاضر این کلاچ حذف شده است.

سیستم های انتقال قدرت هیدرو استاتیک

گیربکس هیدرواستاتیک به طورخاص در کمپانی هایی استفاده که لیفتراک برروی یک سطح ناهموار حرکت می کند و گیربکس ،چرخها را در حال درگیری دائم با سطح زمین نگه می دارد. از مزایای لیفتراک با گیربکس هیدرو استاتیک میتوان به شتابدهی سریع و قدرت بالای موتور لیفتراک در کنترل کاهش سرعت و ترمز اشاره کرد. با توجه به اینکه در سیستم هیدرواستاتیک، کلاچ و ترمزهای درام وجود ندارد در نتیجه خرابی و هزینه های مربوط به آن بسیار ناچیز می باشد، این نوع از گیربکس بیشتر در لیفتراک های لینده linde و یوهانگریش Juheinrich آلمان استفاده می شود.

گیربکس اتوماتیک لیفتراک

گیربکس تورک کانورتر از بهترین گزینه ها می باشد اگر شما به لیفتراکی نیاز دارید که به صورت طولانی مدت در طول روز استفاده می شود و این گیربکس مشابه خودروهای اتوماتیک برای شما این امکان را فراهم می کند که با توجه به مقدار فشاری که برروی پدال گاز وارد می کنید جهت شتابدهی دستگاه، بر مصرف سوخت نیز کنترل داشته باشید. از مزایای این نوع گیربکس میتوان به اپراتوری نرم آسان با لیفتراک، شتابدهی پر قدرت و سریع و انعطاف پذیری بالا در تغییر جهت اشاره کرد.

قطعات مورد استفاده در گیربکس لیفتراک شامل موارد زیر می باشد :

  • صفحه گرافیتی لیفتراک
  • صفحه توربین لیفتراک
  • صفحه کلاچ لیفتراک
  • صفحه آهنی لیفتراک
  • دیسک کلاچ لیفتراک
  • دنده گیربکس لیفتراک
  • گلدونی کلاچ لیفتراک
  • سیل کیت کلاچ لیفتراک
  • دنده کشویی لیفتراک
  • پوسته گیربکس لیفتراک
  • دنده پینیون لیفتراک
  • پوسته حوزینگ گیربکس لیفتراک
  • سلونوئید گیربکس لیفتراک
  • دسته گیربکس لیفتراک
  • چهار شاخ گاردان لیفتراک
  • دنده برنجی گیربکس لیفتراک

کارهایی که باعث افزایش طول عمر گیربکس اتوماتیک لیفتراک می شوند به ترتیب اولویت زیر می باشند :

1- آموزش اپراتور در طرز صحیح تعویض جهت جلو و عقب
2- کشیدن یا هل دادن بار با لیفتراک
3- درست عمل کردن سیستم کلاچ اتوماتیک گیربکس و اطمینان از تنظیم رگلاژ استاندارد حرکتی آن (گرفتن پدال کلاچ در حین تعویض جهت گیربکس و توقف کامل لیفتراک هنگام تعویض دنده جهت)
4- استفاده از روغن توصیه شده شرکت سازنده لیفتراک و درصورت موجود نبودن در بازار معادل سازی آن با نوع روغنهای موحد در بازار و استفاده از برند مرغوب داخلی
5- تعویض به هنگام روغن طبق زمانبندی ارائه شده در دفترچه راهنمای لیفتراک،در صورت عدم دسترسی تعویض روغن گیربکس را هر 900 ساعت یا هر یک سال یکبار تعویض کنید.فیلتر آن را هر 450 ساعت کارکرد دستگاه یا هر 6ماه یکبار تعویض نمایید.
6- توجه به میزان سطح روغن و آگاهی از چگونگی مشاهده گیج روغن گیربکس باتوجه به نوع گیربکس و قرار گیری گیج روی گیربکس .(گیج هایی که دارای پوسته لوله راهنما هستند،را میبایستی موتور روشن،گیربکس حالت خلاص، دمای گیربکس یا آب موتور حالت کار یا دمای کاری (عموماً بین 60تا 75 درجه سانتیگراد)، سطح روغن چک شود.
نکته،:اگر برروی میله گیج کلمه could حک شده بود سطح روغن گیربکس موتور خاموش و دمای آب سرد، چک شود.
(گیج هایی که روی پوسته گیربکس یا دیفرانسیل قرار دارند و فاقد لوله راهنما هستند موتور خاموش سطح روغن گیربکس چک شود)
7- توجه به در گیر نبودن ترمز چرخهای جلو و عدم حرکت با ترمز دستی
8- توجه به روغن ریزی های گیربکس و رفع نشتی در اولین فرصت
9- حرکت ندادن لیفتراک با بار در شیبها بیش از 10 درجه و بدون بار در شیبهای بیش از 15 درجه
10- توجه به صداهای غیر عادی که از گیربکس شنیده میشود حین کار یا در حالت درجا کارکردن موتور و اقدام به پیگیری علت و رفع عیب بوجود آمده

موارد فوق اهم مسائلی است که با رعایت آنها میتوان عمر کارکرد گیربکس را بین 15 تا 35 درصد بالا برد.

این مجموعه با در اختیار داشتن امکانات مجهز فنی و با تکیه بر دانش متخصصین خود در بخش تعمیرات ، شناخت و عیب یابی تجهیزات و قطعات ماشین آلات صنعتی بویژه لیفتراک و تجهیزات انبارداری ،در زمینه تعمیر و راه اندازی لیفتراک برقی، تعمیر و راه اندازی لیفتراک دیزل، تعمیر و راه اندازی لیفتراک دوگانه سوز در خدمت کلیه انبارها و کارخانجات و صنایع کشور می باشد و با دارا بودن امکانات مجهز مکانیکی و الکترونیکی قادر است هرگونه ایراد اینگونه ماشین آلات را شناسایی و تعمیر نموده و در اسرع وقت به کارفرمایان محترم تحویل نماید و تا کنون رضایتمندی تعداد زیادی از مشتریان خود را در زمینه تعمیر انواع لیفتراک سبک و سنگین وبازسازی کامل انواع لیفتراک کسب نموده است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *