بالابرهای هیدرولیکی

بالابرهای هیدرولیکی

بالابرهای هیدرولیکی

با تعریف ساده می توان بالابرهای هیدرولیکی را تجهیزاتی برای بالا بردن بار و یا نفر به ارتفاعی مشخص جهت پیش برد اهداف مدنظر دانست، تمامی بالابرهای هیدرولیک برای انتقال قدرت از جک های هیدرولیکی بصورت مستقیم و غیر مستقیم استفاده می کنند. در مجموع یک سیستم هیدرولیکی دارای بخش های اصلی  پاوریونیت، جک های هیدرولیک و کابین حرکتی می باشد. نیروی هیدرولیکی مورد نیاز جک های هیدرولیکی توسط واحد پاوریونیت تامین می گردد.

بالابرهای هیدرولیکی بدون تردید از مهمترین ماشین آلاتی هستند که برای دسترسی راحت، آسان و همچنین ایمن افراد به نقاط مرتفع مورد استفاده قرار می گیرند. این تجهیزات را می توان به وفور در مساجد، سالن های ورزشی و انبارها مشاهده نمود.

در واقع بالابرهای صنعتی تجهیزاتی هستند که از انها برای جابجایی و حمل نفر و یا بار در ارتفاعات و زوایای مختلف استفاده می شود . همچنین در برخی انواع بالابرهای صنعتی همانند داک لولرها و میزهای بالابر هیدرولیک برای هم سطح سازی سطوح مختلف استفاده می شود.

بالابرهای هیدرولیکی صنعتی را می توان به دو بخش عمده بالابرهای سیار و بالابرهای ثابت تقسیم بندی نمود. از بالابرهای ثابت معمولاً در خطوط تولید، انبارها و… جهت جابجایی بارهای سنگین، تخلیه و بارگیری از خودرو و همسطح‌سازی استفاده می شود و بالابر های سیار جهت کار در ارتفاع یا انتقال بار و نفر و انجام امور خدماتی، رنگ آمیزی، ساخت سازه‌ها و ساختمان‌ها، نصب تجهیزات، نگهداری تأسیسات و… کاربرد دارد.

انواع بالابر هیدرولیکی

بالابر های هیدرولیک عمودبر برای به کار گیری در فضاهایی که دسترسی به آنها ساده نیست تولید شده ­اند. همان طور که از نام آنها پیداست، حرکت بالاروی عمودی و در ارتفاع می­باشد. کاربرد آن­ها بیشتر در عملیات رایج در انبار­ها، سوله­ ها و حتی صنایع هوایی است. امروزه با توجه به گسترش ساخت و ساز و پیشرفت تکنولوژی استفاده از بالابر عمودبر هیدرولیک در حال رایج‌تر شدن است.

وجود چرخ در شاسی بالابر نفری امکان جابجا کردن بالابر سیار را فراهم می سازد. بالابر متحرک انواع مختلفی دارد. برخی از این بالابرها را میتوان با خودرو یدک کرد. برخی دیگر از بالابر های نفر سیار پشت کامیون نصب می شوند. برخی دیگر از این بالابر ها توسط نفر جابجا می شوند و بعضی از آن ها دارای موتور بوده و خودشان روی زمین حرکت می کنند. نوع دیگری از بالابر سیار وجود دارد که می تواند حتی در ارتفاع نیز حرکت کند.

بالابرهای صنعتی هیدرولیکی در سایت های صنعتی، ساخت و ساز و… کاربردهای متنوعی دارند و در حالت کلی این نوع ماشین آلات و تجهیزات را می توان به دو دسته بالابرهای متحرک و بالابرهای ثابت تقسیم نمود. این دو دسته نیز با توجه شرایط و کاربرد به انواع مختلفی تقسیم می شوند. از ویژگیهای بالابرهای صنعتی می توان به حرکت نرم و بدون لرزش، صدای کم، امنیت بالا، عدم نیاز به موتورخانه و سیستم فرود اضطراری در صورت قطع برق اشاره نمود . از انواع بالابرهای رایج در صنعت می توان به بالابرهای آکاردئونی، بالابرهای ستونی، بالابرهای پشت کامیونی، بالابرهای خودکششی اشاره نمود که به تفصیل در زیر به معرفی آنها پرداخته شده است.

بالابر آکاردئونی (بالابرقیچی)

بالابرهای آکاردئونی Scissor Lift یکی از پرکاربردترین بالابرهای هیدرولیکی در دنیا می باشند. این بالابرها دارای یک سکو یا پلتفرم جهت جابجایی بار را نفر دارند. بالابرهای آکاردئونی از سازه های فولادی ساخته شده اند، بنابراین علاوه بر استحکام زیاد نسبت به سایر بالابرها دارای ظرفیت بالایی هم هستند.

بالابرهای آکاردئونی به دو صورت بالابر آکاردئونی سیار و بالابر اکارئونی خودکششی طراحی و تولید می شوند. ارتفاع این نوع بالابرهای در حالت جمع شدگی کم است بنابراین می توان در بسیاری از مکان ها از این نوع بالابر استفاده نمود. بالابرهای آکاردئونی در انبارها، کارخانجات، مساجد، فروشگاهها و … استفاده می شوند. بسته به چرخی که در این بالابرها تعبیه می شود می توان آنها را بر روی سطوح مختلفی از جمله سطوح خاکی، آسفالت و سرامیک استفاده نمود.

سکوی کار بالابر آکاردئونی قابلیت گسترش و بلندتر شدن داشته و همزمان چند نفر به همراه وسایل کار می توانند به محل کار در ارتفاع دسترسی داشته و به کار بپردازند. نیروی محرکه بالابرهای آکاردئونی به دو صورت نیروی محرکه الکتریکی و یا موتورهای دیزل تامین می شود.

مزایا و ویژگی ها

  • استقرار و راه اندازی آسان توسط یک نفر
  • دارای حفاظ استاندارد بر روی سکو
  • مجهز به سیستم فرود اضطراری در صورت قطع برق
  • مجهز به کلید توقف اضطراری
  • سیستم تمام هیدرولیک  وعدم استفاده از کابل و زنجیر
  • قابلیت مانور بالا و عبور از محل های مختلف با عرض و ارتفاع کم
  • سطح وسیع سکو و امکان کار دو نفر به صورت همزمان
  • قابلیت کنترل از داخل سکو واز روی شاسی
  • سازه فولادی بااستحکام بالا
  • صفحات تفلونی ضد سایش

بالابر ستونی

بالابرهای ستونی (Vertical Mast) دستگاههایی ایده آل برای استفاده در محل هایی با دسترسی سخت می باشد. این بالابرهای از آلومینیوم ساخته می شوند که از مزایای آن می توان به سبک بودن این بالابرها اشاره نمود ولی از طرف مقابل بدلیل استفاده از آلومینیوم نسبت به بالابرهای آکاردئونی از ظرفیت و توان کمتری برخوردار هستند. این بالابرها برقی بوده و در آنها از جک هیدرولیک و زنجیر استفاده می شود.

بالابرهای ستونی عمدتا در مساجد، انبارها، مغازه ها و بعضا برای کارهای تعمیر و نگهداری مورد استفاده قرار میگیرند. از دیگر مزایای بالابرهای ستونی می توان به ابعاد باریک و کم حجم ان اشاره نمود، علاوه بر این قابلیت حرکت بدون نیاز به پایین آوردن بودم را دارند. از انواع بالابر ستونی می توان به بالابرهای یک ریل، دو ریل و چهار ریل و بالابر عمودبر خودکششی اشاره نمود.

پلتفرم و شاسی  این بالابرها از فولاد است .پروفیلهای الومینیومی موجود دربالابرها الیاژی با استحکام بالا دارند و از مزیتهای این بالابرها میتوان به ظاهر زیبا وقطعات استادارد هیدرولیکی والکتریکی و کیفیت در رنگ امیزی اشاره نمود. بالابرهای سینما نیز از این نوع بالابراست .

از مزایای بالابر ریلی آلومینیومی می توان به موارد زیر اشاره نمود :

  • وزن کم و جابجایی آسان
  • سیستم کاهش ارتفاع
  • کلید فرود اضطراری
  • ریل های آلومینیومی آلیاژی با استحکام بالا

از معایب بالابرهای ستونی می توان به ظرفیت کمتر، تکان‌های بیشتر، ارتفاع بسته شده بیشتر و عمر کمتری اشاره نمود.

از دیگر بالابرهای ستونی می توان به بالابر عمودبر خودکششی اشاره نمود. بالابرهای عمودبر به صورت مستقیم از ارتفاع ۶ تا ۱۰ متر صعود می‌نمایند و قابلیت استفاده در محیط های داخل و خارج را دارند.

بالابر خود کششی

  • بالابرهای هیدرولیکی

وسیله ای که امروزه به آن بالابر بوم لیفت گفته می شود در دهه 40 میلادی ابداع شده است. ساخت اولین بالابر تلسکوپی به سال 1944 میلادی باز می گردد. جی ایتل (Jay Eitel) ، در حالی که در تعطیلات تابستانی به سر می برد، فکر ساخت بالابر نفری به ذهنش رسید. او پس از بالا و پایین رفتن های بسیار از نردبان که برای چیدن گیلاس های درختان بود، اولین بالابر نفری را طراحی و تولید نمود. از این رو گاها در زبان انگلیسی به بالابر ، چری پیکر (Cherry picker)  نیز گفته می شود.

بالابرهای خودکششی یا بالابرهای بوم لیفت نوع دیگری از بالابرهای هیدرولیکی هستند و در مواردی که علاوه بر دسترسی عمودی به دسترسی افقی نیز نیاز باشد استفاده می شوند. بوم لیفت ها در مدل ها و طرح های مختلفی تولید می شوند. این تجهیزات دارای یک شاسی، بازوی متحرک و یک سکو یا پلتفرم متصل به سر دیگر بازو می باشد. علاوه بر این بوم لیفت می تواند به انواع تجهیزات نظیر قلاب جرثقیل ، سبد و فورک لیفت مجهز شوند. از متداولترین بالابرهای بوم لیفت می توان به بالابر تلسکوپی و بالابر مفصلی اشاره نمود. نیروی محرکه بوم لیفت می تواند برق ، باطری ، دیزلی و یا بصورت هیبریدی یعنی ترکیب موتور الکتریکی و دیزلی باشد.

این بالابر هیدرولیکی قادر است در هر ارتفاعی روی زمین حرکت کند و نیازی به جک های تثبیت کننده ندارد. همین امر باعث سهولت و سرعت در استفاده این بالابر نفربر می شود. عرض کم این بالابر اجازه عبور از درب های مختلف را داده و مکانیزم مفصلی تلسکوپی آن به همراه کنترل پروپورشنال کاربری را دقیق و آسان می کند. این بالابر حتی به صورت دو دیفرانسیل نیز قابل سفارش است که برای شرایط سخت کاری مناسب است.

بالابر پشت کامیونی

نوع دیگری از بالابرهای صنعتی، بالابرهای پشت کامیونی هستن. این بالابرهای بر روی ماشین های نیسان و یا کامیون های سنگین نصب می شوند و برای جایجایی طولانی و کار در ارتفاع کاربرد دارند.

این نوع از بالابرها با قابلیت‌های چندگانه جهت استفاده در محیط‌های داخلی و خارجی با دسترسی ارتفاع ۵ الی ۲۲ متر تولید شده و یکی از بهترین انواع بالابر، برای استفاده‌های حرفه‌ای و یدک کشیدن در مسافت‌های طولانی به حساب می‌آید. حجم کم و سبک بودن این ماشین‌ها به همراه چرخ‌های خودرویی استفاده شده در آن، این امکان را فراهم می‌کند تا به هر سایت کاری و سطوح ناهموار خاکی و شنی یدک کشیده شود.

جک‌های جانبی آن قابلیت تعادل و تثبیت حتی روی زمین‌های ناهموار را دارند. بالابرهای قابل یدک در انواع تلسکوپی، مفصلی، مفصلی-تلسکوپی و آکاردئونی موجود هستند. ظرفیت این بالابرها از ۲۰۰ کیلوگرم تا ۴۰۰ کیلوگرم متغیر است. برخی از این بالابرهای پشت کامیونی امکان دسترسی به ارتفاع منفی را نیز می دهند که بیشتر برای بازرسی پل ها از روی پل استفاده می شود.

بالابرهای پشت کامیونی مناسب برای خدمات شهری ازجمله نصب بنر، کارهای آتشنشانی، بررسی و کار با خطوط فشار قوی برق، تعمیر دوربین ها و چراغ های روشنایی می باشند.

مشاوره و فروش بالابرهای هیدرولیکی

مجموعه آذران پیشرو صنعت بعنوان وارد کننده و تامین کننده انواع بالابرهای هیدرولیکی مفتخر است در راستای گسترش فعالیتهای خود و پاسخگویی به نیاز مشتریان، فـروش  انواع این تجهیزات را در دستور کار قرار داده و با دارا بودن پرسنل فنی مجرب و با توجه به اهمیت صنعت جابه جایی مواد در اجرا و پیشبرد اهداف والای پروژه های ملی و صنعتی کشور با هدف ایجاد یک مجموعه متخصص در زمینه انواع بالابر اقدام به فروش این تجهیزات در تناژها و ارتفاعات مختلف برندهای معتبر جهانی نموده است.

برای خرید بالابرهای هیدرولیکی و یا سفارش ساخت این نوع بالابرها باید به نکات مختلفی از جمله ظرفیت مورد نیاز، ارتفاع بالابری، مکانیزم بالابری، تعداد توقف ها یا همان ایستگاه ها، نوع پاوریونیت انتخاب شده و سیستم های حفاظتی توجه کرد. که تمامی این موارد در قیمت نهایی بالابر تاثیر گذار خواهند بود. برای کسب اطلاعات بیشتر، ارسال کاتالوگ، درخواست مشخصات فنی ، پیش فاکتور و… می توانید با ما در ارتباط باشید.

error: کلیه حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به شرکت آذران پیشرو صنعت می باشد