اجزاء لیفتراک

اجزاء لیفتراک

اجزاء لیفتراک

اجزاء لیفتراک

لیفتراک ها دارای قطعات متحرک بسیاری هستند که اجازه می دهد که لیفتراک به درستی عمل کند. درک اصطلاحات قطعات و آناتومی لیفتراک برای برقراری ارتباط موثر با دیگران در هنگام کار مهم است. در زیر برخی از قطعات اساسی که آناتومی لیفتراک را تشکیل می دهند، توضیح داده شده است.

شاسی frame 

شاسی همان چهارچوب اصلی دستگاه است که اجزایی مانند دکل، اکسل ها ، چرخ ها، وزنه تعادل، حفاظ فوقانی و نیروی محرکه، همگی بر روی نصب می شوند که شکل آن در زیر آمده است.

وزنه تعادل  Counterweight

وزنه تعادل جسمی از جنس چدن است که در قسمت پشت لیفتراک قرار می گیرد تا تعادل تمامی قطعاتی که بر روی شاسی لیفتراک سوار شده اند را حفظ کرده و در زمان جا به جایی محصولات دچار مشکل نشود.

دکل لیفتراک  MAST

دکل لیفتراک مجوعه ای عمودی که از تعدادی ریل است که اجازه می دهد تا بارگیری و تغییر ارتفاع بار بصورت عمودی صورت پذیرد. این ریل ها توسط موتور هیدرولیکی و یا توسط نیروی زنجیر دکل را حرکت می دهند. برای اکثر لیفتراک ها، دکل در سمت جلو لیفتراک و به طور مستقیم در خط دیدار اپراتور این دستگاه طراحی شده است.

دکل های لیفتراک دارای بخش های مختلفی هستند که چرخ دنده ها را همراه با شاخک ها بالا و یا پایین می برند و در حالت کلی میتوان بصورت زیر تقسیم بندی نمود :

  • دکل دو مرحله ای Duplex
  • دکل سه مرحله ای Triplex
  • دکل چهار مرحله ای Quad

هنگام انتخاب یک لیفتراک، مهم است که با ویژگی های مختلف و اصطلاحات لیفتراک آشنا باشید: ارتفاع دکل، ارتفاع بالابری(Lifting height) و ارتفاع دکل در پایینترین ارتفاع. این اطلاعات به شما این امکان را می دهد که لیفتراکی انتخاب کنید که برای پاسخگویی به نیازهای خاص و برنامه های شما طراحی شده است.

سیلندر دکل LIFT CYLINDER

این سیلندر باعث حرکت عمودی دکل می شود، سیلندر بالابر عموما از نوع هیدرولیکی است و یک سیلندر هیدرولیکی تک جهته است، به این معنی که در یک جهت عمل می کند.

سیلندر TILT CYLINDER

شبیه به سیلندر بالابر، این سیلندر زاویه شیب دکل را نسبت به زمین کنترل می کند.

شاخک ها

چنگال های لیفتراک برای تماس مستقیم با بار برای حمل و نقل استفاده می شود. آنها به لیفتراک متصل می شوند و برای حمل بار از پایین طراحی شده اند. چنگال های بالابر به تمام شکل ها و اندازه ها تولید و استفاده می شوند و طیف گسترده ای از انواع شاخک ها برای کارهای مختلف موجود می باشد.

نگهدارنده بار Load Backrest

نگهدارنده بار تکیه گاه ثانویه ای برای بار فراهم می کند و باعث می شود و مانع لغزش به عقب بار به سمت اپراتور لیفتراک در طول بلند شدن و حین حرکت می شود.

نیروی محرکه لیفتراک

نیروی محرکه لیفتراک به منبع تامین نیروی لیفتراک اشاره دارد که می تواند شامل موتور و یا باطری باشد که بسته به نوع لیفتراک، میتواند لیفتراک برقی، لیفتراک دیزل و یا لیفتراک دوگانه سوز ساخته شود. برای لیفتراک های احتراق داخلی، موتور معمولا در سمت عقب لیفتراک و زیر صندلی واقع شده است.

لاستیک لیفتراک

تمام لیفتراک ها نیاز به استفاده از لاستیک دارند، اما انواع لاستیک ها و چیدمان لاستیک ها در لیفتراک می تواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد. لیفتراک هایی که از چهار لاستیک استفاده می کنند، می توانند بارهای سنگین را بردارند و برای بسیاری از کاربردها چند منظوره استفاده شوند. لیفتراک های سه چرخ برای محیط های داخلی که در آن فضا محدود است و توانایی چرخش و حرکت به صورت موثر مهم است ایده آل هستند

به طور کلی دو نوع لاستیک لیفتراک وجود دارد:

لاستیک توپر لیفتراک

لاستیک های توپر (Cushion Tires) بهترین گزینه در کاربردهای انبارداری داخلی یا فضاهای سرپوشیده هستند. بر خلاف لاستیک خودرو، آنها به طور کامل از لاستیک ساخته شده اند. این نوع لاستیک های لیفتراک برای عملکرد مناسب نیاز به سطوح صاف و مسطح دارند. لاستیک های توپر دارای وزن بالایی هستند و با توجه به اینکه درون تایر  پر از مواد لاستیکی است میتوانند وزن بالایی را نسبت به لاستیک های بادی لیفتراک، تحمل کنند. ساختار کلی و دوخت لاستیک های توپر لیفتراک تقریبا مشابه لاستیک های بادی می باشد.

لیفتراک هایی که در انبارهای بازیافت مواد فلزی و آهنی و همچنین در کارخانجات شیشه با سطوح تیز و برنده و آسیب زننده کار می کنند، ضروری است که از لاستیک توپر استفاده کنند، لاستیک بادی برای این لیفتراکها در این محیط، دارای عمری کوتاه و سبب افزایش هزینه های نگهداری برای صاحب صنعت می باشد.

لاستیک بادی لیفتراک

به طور کلی، لاستیک های پنوماتیک (Pneumatic Tires) برای برنامه های کاربردی در فضای باز طراحی شده اند. این نوع لاستیک های لیفتراک به طور کلی بهترین گزینه برای زمین ناهموار هستند.

همراه با لاستیک بادی لیفتراک از تیوب و نوار ( شال دور رینگ، به منظور محافظت از تیوب در برابر آسیب های رینگ ) استفاده می شود . که به دلیل ساختار مقاوم و متفاوت از لاستیک های معمولی، میتواند وزن بسیار بالایی را با توجه به ابعاد کوچکش تحمل کند. دارای انعطاف دیواره بالایی است و با افزایش لایه طوقه، قدرت و میزان تحمل لاستیک نیز افزایش می یابد.

لیفتراک هایی که در انبارهای جابه‌جایی صنایع آسیب پذیر و شکننده فعالیت می کنند، ضروری است که از لاستیک بادی به دلیل انعطاف بیشتر و دارای قابلیت ضربه نزدن به کالای در حال حمل بر روی شاخ لیفتراک، استفاده کنند، استفاده از لاستیک توپر برای این لیفتراک سبب افزایش آسیب به کالاهایی که در توسط لیفتراک در حال جابه‌جا شدن هستند، می شود.  همچنین در کاربردهای فضای باز که دارای سطوح ناهمواری هستند استقاده از لاستیک های توپر برای لیفتراک باعث انتقال ضربات ناشی از سطوح به لیفتراک و همچنین اپراتور لیفتراک در دراز مدت خواهد بود.

کابین اپراتور OPERATOR CAB

کابین لیفتراک اتاق محل استقرار راننده است و بسته به نیاز می تواند بصورت باز یا بسته باشد و ادواتی مانند صندلی، پدال، اهرم ها، فرمان و غیره قرار گرفته تا به راحتی اپاتور بتواند از آن استفاده کند. از آنجایی که همیشه احتمال سقوط کالا و بار هنگام بارگیری و جابجایی وجود دارد؛ سقف این کابین از جنس فلز ساخته شده است تا در برابر خطرات احتمالی از جان راننده حفاظت کند.

سیستم فرمان لیفتراک OPERATOR STEERING WHEEL

با کمک این سیستم اپراتور می تواند حرکت چرخ های عقب یا همان چرخ های فرمان لیفتراک را کنترل می کند.

اهرم های LEVERS

اهرم های مختلفی در مقابل صندلی اپراتور لیفتراک وجود دارد که حرکت دکل و شاحک ها را کنترل می کند که می تواند شامل موارد زیر باشد:

Tilt Lever : زاویه چنگال را نسبت به زمین را کنترل می کند.

Lift Lever : ارتفاع شاخک ها را کنترل می کند.

Side Shift Lever : حرکت افقی شاخک ها توسط ساید شیفت ( در صورت وجود)

حفاظ بالای سر OVERHEAD GUARD

حفاظت از اپراتور لیفتراک یکی از ویژگی های مهم ایمنی است. هدف از حفاظ بالای سر استفاده از سقف های فلزی با قابلیت ضربه پذیری بالا می باشد تا از جان راننده را در برابر حوادث احتمالی محافظت کند.

تجهیزات هشدار دهنده  Warning Devices 

تجهیزات هشداری در این ماشین آلات عبارت انداز تجهیزات هشداری دیداری و شنیداری هستند که از این موارد می توان به بوق، دنده عقب، چراغ گردان، چراغ چشمک زن و بلندگو اشاره کرد.

 

اجزاء لیفتراک سهند | اجزاء لیفتراک تویوتا | اجزاء لیفتراک کوماتسو | اجزاء لیفتراک سپاهان | اجزاء لیفتراک هلی | اجزاء لیفتراک ماکسیمال | اجزاء لیفتراک برقی | اجزاء لیفتراک دیزل 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *