موتور لیفتراک

موتور لیفتراک

موتور لیفتراک

موتور لیفتراک برای تبدیل انرژی شیمیایی به انرژی مکانیکی  طراحی شده است. با اشتعال سوخت از طریق احتراق داخلی در سیلندرهای تحت فشار، موتور ایجاد حرکت می کند. اصل حاکم بر یک موتور احتراق داخلی این است که در آن‌ها مخلوط سوخت و اکسیدکننده (معمولاً هوا یا اکسیژن) در داخل محفظهٔ بسته‌ای به نام محفظه احتراق واکنش داده و محترق می‌شوند. بر اثر احتراق، گازهای داغ با دما و فشار بالا حاصل می‌شوند و بر اثر انبساط این گازها پیستونن موتور به حرکت درآمده و کار انجام می‌دهند. این انرژی تولید شده می تواند برای جابجایی اجسام مورد استفاده قرار گیرد.

موتورهای احتراق داخلی یک چرخه احتراق چهار زمانه (مکش سوخت، تراکم ، احتراق، خروج دود) را دنبال می کنند که اولین بار توسط Nikolaus Otto در سال 1867 اختراع شده است. قطعات اصلی موتور لیفتراک عبارتند از: سر سیلندر، سیلندر ، سوپاپ ورودی، دریچه های خروجی، پیستون، حلقه های پیستونی، میله های اتصال، میل لنگ سیلندر، واشر می باشد.

وقتی چرخه احتراق داخلی شروع می شود، پیستون در بالاترین مکان ممکن در سیلندر قرار دارد. دریچه ورودی سوخت باز شده و در این هنگام پیستون از بالای سیلندر به پایین می‌آید و باعث بالا رفتن حجم سیلندر می‌شود و مخلوطی از طرفی هوا و سوخت وارد سیلندر می‌شود. در مرحله بعد هر دو سوپاپ ورودی و خروجی بسته می‌شود و پیستون به بالای سیلندر بر می‌گردد که باعث تراکم سوخت یا مخلوط هوا و سوخت می‌شود. در مرحله انفجار که پیستون در بالاترین نقطه ممکن قرار دارد به واسطهٔ تراکم مخلوط هوا و سوخت در موتورهای دیزلی احتراق صورت می‌گیرد. فشار ایجاد شده به دلیل احتراق سوخت باعث می‌شود که پیستون به پایین‌ترین نقطه برگردد. و در مرحله تخلیه سوپاپ دود (خروجی) باز میشود و پیستون به بالا بر می‌گردد و دود حاصل از احتراق سوخت از طریق اگزوز به بیرون رانده می‌شود.

بعد از چهار مرحله فوق  یک چرخه کامل موتور به اتمام رسیده و موتور برای چرخه بعدی آماده می شود. این چرخه در موتور، حرکت خطی پیستون به حرکت چرخشی توسط میل لنگ تبدیل می شود. این حرکت چرخشی قدرت موتور را به نیروی محرکه چرخ ها تبدیل کند.

هسته موتور استوانه ای شکل است که در آن پیستون به سمت بالا و پایین حرکت می کند. احتراق داخلی برای چرخه چهر زمانه برای یک سیلندر توضیح داده شده است. با این حال، در اکثر لیفتراک ها بیش از یک سیلندر کار می کند، که اجازه می دهد لیفتراک کارهای سنگین را انجام دهد.

با توجه به احتراق داخلی، موتور در هنگام کار دارای دمای بسیار بالا می باشد. این افزایش دما، از طریق سیستم خنک کننده تنظیم می شود که این سیستم  عمدتا از رادیاتور، پمپ آب، ترموستات و یک سری شیلنگ تشکیل شده است. این موتور همچنین دارای مجموعه ای از قطعات الکتریکی و مکانیکی مانند آداپتورها، کاربراتورها و سنسورها می باشد.

موتور لیفتراک مانند ساير قطعات و اجزای مکانیکی، با گذشت زمان ممکن است با مشکلاتی مواجه شود. تعمیرات برنامه ریزی شده، تنظیمات منظم، و بررسی های معمول روزانه می توانند از آسیب های بعدی جلوگیری کند. نکات ذیل نمونه هایی از مشکلات رایج لیفتراک هستند:

•  اگر در حین عملیات، موتور لیفتراک صدای ضربه زدن عجیب و غریب ایجاد کند، می تواند باعث آسیب جدی و غیر قابل جبران باشد. از این رو باید سریعا پیگیری شود.

• به رغم اجزای دیگر که به درستی کار می کنند، لیفتراک به راحتی شروع به کار نمی کند. درصورتیکه موتور روشن می شود اما به درستی شروع بکار نمی کند، اگر باتری خوب کار می کند، می تواند مشکل از موتور لیفتراک باشد.

• خروجی اگزوز لیفتراک باعث بوجود آمدن بوی نامطبوع یا بد بو می شود. اگر این چنین باشد، باید توسط یک مکانیک حرفه ای بررسی شود، زیرا ممکن است نشانه ای باشد که نوع اشتباهی از سوخت استفاده می شود و یا اینکه در کارکرد موتور مشکلی وجود دارد.

در صورتیکه موتور لیفتراک به صورت منظم سرویس و نگهداری شود، از برخی مشکلات اجتناب می شود. با این حال، استفاده گسترده و کارکرد لیفتراک با گذر زمان، باعث بوجود امدن مشکلاتی خواهد شد که اجتناب ناپذیر می باشند. در صورت خرابی قطعات لیفتراک، تامین محصولات اورجینال و با کیفیت بالا از استهلاک زود هنگام ماشين آلات و بروز عيوب فني جلوگیری می کند. بنابراین شرکت های استفاده کننده از این تجهیزات و ماشین الات باید همواره از کيفيت قطعات مصرفي دستگاه اطمينان حاصل نمايند.

شرکت آذران پیشرو صنعت با سالها تجربه در زمینه ی تهیه و توزیع و تامین قطعات انواع لیفتراک (لیفتراک سهند، لیفتراک تویوتا، لیفتراک کوماتسو  و …) از فعالترین فروشگاهها می باشد و در این راستا قطعات و لوازم یدکی اورجینال انواع لیفتراک با تضمین کیفیت تحویل مشتریان خود داده است و با ارائه محصولاتی با کیفیت بالا  توانسته است نظر مشتریان خود را جلب نماید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *