روش‌های تشخیص خرابی باطری لیفتراک برقی

روش‌های تشخیص خرابی باطری لیفتراک برقی

روش‌های تشخیص خرابی باطری لیفتراک برقی

روش‌های تشخیص خرابی باطری لیفتراک برقی

خرابی باطری لیفتراک یکی از مهم ترین دغدغه های صاحبان لیفتراک می باشد. شرکت ها و کارخانجاتی که از لیفتراک برقی استفاده می کنند، با وجود اینکه لیفتراک را متناسب با محصول و تناژ موردنظر خود خریداری می نمایند باید به این نکته توجه کنند که متأسفانه باطری‌های صنعتی که لیفتراک‌ها را نیرو می‌دهند، برای همیشه دوام نمی‌آورند و به مرور زمان مستهلک می شوند و به واسطه آن لیفتراک می‌تواند با مشکلاتی مواجه شود.

آشنایی با باطری لیفتراک

شاید مهمترین ویژگی‌ مورد نیاز در صنعت قابلیت شارژ مجدد باتری و همچنین امکان دشارژ با جریان های بالا باشد به همین دلیل باتری های سربی-اسیدی اصلی ترین سهم را در تامین انرژی برای یوپی‌اس‌ها و لیفتراک های برقی بر عهده دارند.

بطور کلی اختلاف ولتاژ ایجاد شده به کمک یک سلول از الکترودهای مثبت و منفی در باتریهای سرب اسیدی لیفتراک حدود 2 تا 2.1 ولت است. لذا ولتاژهای بالاتر مثل 12 ولت از اتصال سری چندین سری از الکترودهای مثبت و منفی تشکیل می‌شود. قطر صفحات مثبت و منفی نقش اساسی در تعیین ظرفیت باتری بازی می‌کنند. اغلب برای کاربردهای با ظرفیت معمول همچون باتریهای استارتر خودرو قطر این صفحات کمتر از 2 میلی متر است. اما در کاربردهایی با قابلیت شارژ دهی طولانی همانند موارد استفاده شده در لیفتراک های برقی قطر الکترودها به 6 میلی متر نیز خواهد رسید.

باطریهای اسیدی-سربی لیفتراک ها نوعی از باطری های صنعتی مخصوص کارهای سنگین هستند که گاهی اوقات باتری های کششی نیز نامیده میشوند که معمولا از سلولهای اسیدی سربی 2 ولت با میزان جریان دهی و آمپراژ بالا ساخته میشوند و معمولا در ولتاژهای 24 ولت ، 36 ولت ، 48 ولت ، 72 ولت ، 80 ولت ، دوبل 40 ولت ، و در آمپر ساعت های مختلف از 300 آمپر ساعت الی 1000 آمپر ساعت میباشند و نکته اساسی در کلیه باطری لیفتراک ها این است که همگی مضربی از 2 ولت میباشند یعنی بطور مثال یک باطری لیفتراک 48 ولت شامل بیست و چهار سلول دو ولتی و یا یک باطری لیفتراک 80  ولتی شامل چهل سلول دو ولتی میباشد.

دلایل خرابی باطری لیفتراک

هر وسیله الکتریکی و یا الکترونیکی هنگامیکه معیوب یا مستهلک می شوند دارای نشانه هایی می باشد که معمولا این نشانه ها همراه با عدم عملکرد مناسب دستگاه می باشد از جمله عوامل خرابی باطری های لیفتراک می توان به مواردی چون  استفاده بیش از حد از لیفتراک، پایین بودن سطح الکترولیت باطری، داغ شدن باطری آن،  پایین بودن سطح آب داخل باطری و غیره می توان اشاره کرد.

 اگر چه خرابی باطری لیفتراک نیاز به کارشناسی توسط نفرات متخصص خود دارد، در این میان باید این موضوع را نیز لحاظ کرد که خوشبختانه ممکن است راهکارهایی وجود داشته باشد که قبل از آوردن باتری برای تست یا تعمیر باطری توسط یک متخصص، می‌توان در محل خود روش هایی را امتحان کرد و مشکل را برطرف نمود، باهم به بررسی این روش ها می پردازیم.

بررسی خرابی باطری لیفتراک

شارژ مجدد باطری:

در صورت اختلال در روشن شدن لیفتراک، اولین کاری که بایستی انجام داد این است که باتری را دوباره شارژ و در یک دوره شارژ کامل نمایید تا مطمئن شوید که مشکل از این بخش نبوده است و ترجیحا از شارژر لیفتراک دیگری استفاده نمایید تا مطمئن شوید باتری شما تمام نشده است.

سطح آب باطری لیفتراک را بررسی کنید :

یکی از مشکلات رایج باتری‌های صنعتی بخصوص لیفتراک، سطح پایین آب باطری آن است اگر سطح آب در باتری کم شود، باطری ممکن است بیش از حد ممکن گرم شود و از کار بیافتد. با توجه به اینکه ممکن است وقتی باطری داغ است سطح الکترولیک آن بالا باشد بنابراین صبر کنید باطری خنک شود سپس آب را تا حد مناسب پر کنید. برای اینکه با این مشکل مواجه نشوید به صورت پیوسته و مرتب سطح آب را بررسی کنید.

کابل‌ها و اتصالات را بررسی کنید:

یکی دیگر از اشکالات ساده که اغلب در مورد خرابی باطری‌های لیفتراک رخ می‌دهد، اتصال نامناسب سلول های باتری است. کابل‌ها ممکن است در حین کار و در اثر تکان های لیفتراک و یا در صورت عدم استفاده صحیح از ابتدا شل باشند. اتصالات نادرست را سفت کنید و لیفتراک را دوباره راه‌اندازی کنید. اگر در این بین با کابل آسیب دیده یا فرسوده‌ای مواجه شدید، یا دچار خوردگی و خرابی شده بودند آن را با یک کابل جدید تعویض کنید.

اگر اتصالات باتری لیفتراک کثیف یا خورده باشند، نمی‌توانند جریان لازم را برای عملیات باربری و بالابری لیفتراک به درستی تامین کنند. شما باید هر گونه مواد خورده شده را با استفاده از پاک کننده باتری تمیز کنید.

هنگام تمیز کردن، مطمئن شوید که باتری به طور کامل از لیفتراک یا شارژر جدا شده است

شارژر لیفتراک را تست نمایید

شارژر باطری لیفتراک خراب یا ناکارآمد از شارژ کامل باطری لیفتراک جلوگیری می‌کند. شارژر را تست کنید و به صورت بصری آن را برای هر گونه آسیب بررسی کنید. در صورت نیاز شارژر را با مدل مناسب تعویض کنید. در بسیاری از مواقع خرابی شارژر باعث داغ شدن شدید باطری لیفتراک می شود زیرا ولتاژ شارژر بسیار بالاتر از ولتاژ مورد نیاز باطری می باشد.

از حس بویایی خود استفاده کنید

ممکن است در بررسی های خود از باتری لیفتراک متوجه بوی تند و فاسد (بوی هیدروژن سولفید شبیه به بوی گوگرد ) در اطراف باتری شوید این بو مخصوصا هنگام شارژر باطری به وضوح قابل لمس می باشد که علت آن، نشت باتری است که باعث خوردگی در اطراف باتری می‌شود این موضوع در بیشتر مواقع گویای این موضوع است که وضعیت سلامت باطری از بین رفته است و دیگر صرفه اقتصادی برای نگهداری وجود ندارد.این رویداد زمانی اتفاق می‌افتد که نگهدارنده‌های سلول در درون باتری بشدت صدمه دیده باشند.

فروش انواع باطری لیفتراک

باطری لیفتراک های این فروشگاه در دو استاندارد BS و DIN با در نظر گرفتن ولتاژ و آمپراژ دستگاه با چینش سل های دو ولتی در اندازه جعبه درخواستی توسط مشتری و با کیفیت بالا جهت استفاده در کاربردهاى مختلف مانند انواع تراکهاى برقى، ليفت تراک، پالت تراک، استاکر برقی، ريچ تراک، جک پالت برقی و بالابرهاى برقى وهمچنین ماشين هاى نظافت شهرى و ساير صنایع و تجهيزات با کاربرد مشابه عرضه ميگرد. از جمله ویژگی های باطری های لیفتراک ارائه شده می توان به  شارژ سریع ، مطابقت با استانداردهای جهانی و سازگاری با بیشتر ماشین آلات صنعتی ، کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری اشاره کرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *