معرفی 7 کلاس مختلف لیفتراک

معرفی 7 کلاس مختلف لیفتراک

لیفتراک نوعی وسیله نقلیه جابجایی مواد است که در کارگاه های ساختمانی و انبارها برای بلند کردن و حمل و نقل مواد به ویژه بارهای پالت شده استفاده می شود.

انواع مختلف و کلاس های مختلف برای لیفتراک وجود دارد. در این پست، ما به طبقه بندی های مختلف لیفتراک بر اساس استانداردهای OSHA و همچنین نگرانی های ایمنی شغلی مربوط به آموزش و بهره برداری لیفتراک می پردازیم. همچنین در مورد نحوه انتخاب لیفتراک برای محل کار خود و اینکه کدام نوع برای کار به گواهینامه لیفتراک نیاز دارند صحبت خواهیم کرد.

چند طبقه بندی لیفتراک وجود دارد؟

به گفته سازمان OSHA، لیفتراک ها در هفت کلاس مختلف لیفتراک سازماندهی می شوند. OSHA لیفتراک ها یا تجهیزات بالابر را به عنوان کامیون های صنعتی نیرودار تعریف می کند که برای جابجایی مواد استفاده می شود. تمام خودروهایی که در آن دسته قرار می گیرند طبق استاندارد 1910.178 کنترل می شوند.

OSHA اذعان می کند که انواع مختلف لیفتراک ها به دلیل تغییرات در وسایل نقلیه و نحوه و مکان استفاده از آنها، خطرات عملیاتی متفاوتی را به همراه دارند. به عنوان مثال، لیفتراک های تناژ بالا نسبت به تجهیزات انبارداری که در داخل انبار استفاده می شوند بیشتر در معرض حوادث سقوط ناشی از بار باشند، زیرا این نوع تجهیزات دارای ظرفیت بالابری نسبتاً بالایی هستند.

انواع کلاس لیفتراک

OSHA هفت کلاس مختلف لیفتراک را به شرح زیر تقسیم می کند.

کلاس I: لیفتراک های برقی

لیفتراک های کلاس I برای انواع کارهای جابجایی مواد طراحی شده اند. این تجهیزات از نیروی محرکه الکتریکی که توسط یک باطری لیفتراک تامین می شود عملیات باربری و جابجایی مواد را انجام می دهند، به این معنی که نسبت به لیفتراک های دوگانه سوز کم صداتر هستند و آلایندگی کمتری تولید می کنند، که آنها را برای کارهای داخلی در انبارها ایمن تر می کند، اگرچه می توان از آنها در خارج از انبار یا سوله نیز استفاده کرد. لیفتراک های کلاس I معمولاً لیفتراک های بصورت اپراتور ایستاده یا نشسته دارند و اغلب در دو فرم لیفتراک سه چرخ یا چهار چرخ عرضه می شوند.

کلاس II: لیفتراک های راهرو باریک موتور الکتریکی

لیفتراک های کلاس II کامیون هایی با راهروهای باریک هستند که برای کار در فضاهای تنگ و باریک طراحی شده اند. این لیفتراک ها معمولاً لودرهای جانبی یا سفارش دهنده هستند و معمولاً در داخل سوله یا انبار استفاده می شوند.

این لیفتراک ها به دلیل ارتفاع زیاد بالابر نسبت به کلاس های دیگر از ظرفیت بالابری کمتری برخوردار هستند. لیفتراک های کلاس II اغلب برای جابجایی، برداشتن و تحویل مواد استفاده می شوند. این تجهیزات برخلاف دیگر لیفتراک ها، کابین ندارند.

کلاس III: لیفتراک های دستی با موتور الکتریکی

لیفتراک های کلاس III، لیفتراک هایی با کنترل دستی هستند، مانند جک های پالت برقی یا استاکر های برقی، و عمدتاً در داخل انبار استفاده می شوند. این تجهیزات برای حمل بارهای پالت شده در فواصل کوتاه ایده آل هستند، اما برای بلند کردن بارها به اندازه کلاس های دیگر ساخته نشده اند.

کلاس IV: کامیون های احتراق داخلی

لیفتراک‌های کلاس IV عمدتاً از کامیون‌های موتور احتراق داخلی یا لیفتراک‌های IC تشکیل شده‌اند که با موتورهای گازی کار می‌کنند. آنها معمولاً برای حمل بارهای سنگین بر روی سطوح صاف مانند بارگیری در انبارها استفاده می شوند.

از آنجا که آنها برای استفاده در سطوح صاف طراحی شده اند، این وسایل نقلیه سنگین از تایرهای بالشتکی استفاده می کنند. این لاستیک ها صاف هستند، بنابراین در حالی که کشش زیادی ندارند، حرکت وسایل نقلیه را در فضاهای تنگ بسیار آسان تر از لاستیک بادی می کنند.

کلاس V: کامیون های احتراق داخلی (لاستیک های پنوماتیک)

مشابه لیفتراک های کلاس IV، لیفتراک های کلاس V از لیفتراک های احتراق داخلی پنوماتیک تشکیل شده اند. بر خلاف کلاس IV، آنها از لاستیک های پنوماتیک به جای لاستیک های بالشتکی استفاده می کنند. این لاستیک‌ها با مسیرهایی طراحی شده‌اند که می‌توانند در سطوح ناهموار عملیات جابجایی را انجام دهند و به لیفتراک‌های کلاس V قابلیت لازم برای کار در محیط‌های باز و داخلی را می‌دهند.

کلاس VI: یدک کش های برقی و موتور احتراق داخلی

برخلاف کلاس های دیگر، لیفتراک های کلاس VI یا یدک کش برای کشیدن و حمل مواد بسته بندی شده به روشی مشابه تراکتور طراحی شده اند. بسته به مدل دستگاه، آنها می توانند بصورت اپراتور نشسته یا ایستاده باشند.

کلاس هفتم: لیفتراک های زمین ناهموار

لیفتراک‌های کلاس VII برای استفاده در زمین‌های ناهموار یا سطوح ناهموار، عمدتاً در کاربردهای بیرونی مانند انبارهای چوب‌ یا محوطه‌های ضایعات طراحی شده‌اند. چرخ‌ها این تراکتور با سایز متوسط تا بزرگ هستند و می‌توانند چهار چرخ متحرک باشند.

نحوه انتخاب لیفتراک

نوع و کلاس لیفتراک مورد نیاز شما بستگی به محدوده پروژه شما دارد. هنگامی که به دنبال لیفتراک هستید، عوامل زیر را در نظر بگیرید:

ظرفیت بار را تعیین کنید. شما می خواهید مطمئن شوید که لیفتراک انتخابی می تواند باری را که برای جابجایی نیاز دارید تحمل کند. بارگذاری بیش از حد لیفتراک می تواند خطرناک باشد.

تعیین کنید که آیا از لیفتراک در داخل انبار استفاده می شود و یا در محیط خارج از سوله. لیفتراک های مختلف برای کاربردهای مختلف ساخته شده اند، بنابراین مطمئن شوید که لیفتراکی که انتخاب می کنید می تواند به طور پایدار در محل کار شما کار کند.
زمین کاربری لیفتراک را در نظر داشته باشید. اطمینان حاصل کنید که لیفتراک مورد استفاده شما بسته به آنچه که با آن سر و کار دارید، قادر به استفاده زمین های ناهموار یا هموار است.

لاستیک لیفتراک مناسب را انتخاب کنید اگر در زمین های ناهموار کار می کنید، ممکن است یک لیفتراک با لاستیک های پنوماتیک بخواهید. برای کار بر روی یک سطح صاف و صاف در داخل خانه، یک لیفتراک با لاستیک های توپر صاف ممکن است مناسب تر باشد.
الحاقیه لیفتراک که ممکن است نیاز باشد را در نظر بگیرید: بسته به وسعت و پیچیدگی شغل خود، ممکن است به یک ماشین همه کاره نیاز داشته باشید که بتواند کارهای مختلفی را با اتصالات به راحتی قابل تعویض انجام دهد، یا ماشینی که برای یک کار تخصصی است.
نوع سوخت لیفتراک را در نظر داشته باشید. برای کاربردهای داخل انبار، لیفتراک برقی ممکن است ارجح باشد زیرا آلایندگی چندانی ندارد. اگر به توان بیشتری نیاز دارید و در خارج از سوله کار می کنید، ممکن است یک لیفتراک دیزلی گزینه بهتری باشد.

مشاوره و فروش انواع تجهیزات انبارداری

برای کسب اطلاعات بیشتر، ارسال کاتالوگ، درخواست مشخصات فنی ، پیش فاکتور و… در رابطه با فروش انواع لیفتراک (برقی، دیزل و دوگانه سوز) بصورت صفر و کارکرده در تناژهای مختلف و تجهیزات انبارداری ( انواع جک پالت، استاکر برقی و دستی، پالت تراک و ریچتراک) و تامین قطعات آنها، باطری لیفتراک برقی ، لاستیک های توپر و بادی، انواع الحاقیه های لیفتراک و تعمیر و سرویس و نگهداری تجهیزات انبارداری می توانید با ما در ارتباط باشید.