این مایعات لازم است در لیفتراک شما چک شوند.

این مایعات لازم است در لیفتراک شما چک شوند.

یک لیفتراک از تعدادی مایع مختلف برای حفظ عملکرد کارآمد خود استفاده می کند. در حالی که برخی از این مایعات، قطعات مختلف متحرک مانند موتور و گیربکس را روغن کاری، روان کاری، شستشو و خنک کاری می کنند، برخی دیگر در سیستم های عملکردی دیگر مانند ترمز و کلاچ مورد استفاده قرار می گیرند. صرف نظر از هدف خاص آنها، هر یک از این مایعات برای طول عمر لیفتراک شما و سیستم های عملکردی متعدد آن حیاتی هستند.

به دلایل مختلفی که در بالا ذکر شد، نظارت بر سطوح هر مایع موجود در سیستم های لیفتراک بسیار مهم است. هر یک از این مایعات باید در شرایط عملیاتی نگهداری شوند و تا حد ظرفیت پر باقی بمانند.

از دست دادن ناگهانی این مایعات حیاتی می‌تواند منجر به عواقب نامطلوبی شود که شامل خرابی موتور، گیربکس یا دیفرانسیل می‌شود.

همچنین توجه به این نکته مهم است که در هنگام پر کردن مخزن یک سیستم مکانیکی خاص فقط از انواع سیالات تایید شده و استاندارد استفاده کنید. بطور کلی هنگام کنترل کردن و پر کردن هر مخزن یا هنگام تعویض مایعات لیفتراک، همیشه لازم است تا از دفترچه راهنما برای برند و مدل لیفتراک خاص خود استفاده کنید. انجام این کار سبب می شود که لیفتراک از بالاترین سطح حفاظت ممکن برخوردار باشد.

مایعات حیاتی برای لیفتراک

مایعات زیر برای عملکرد لیفتراک بسیار مهم هستند و باید به طور منظم بررسی شوند. در بیشتر شرایط، این مایعات نیز باید به طور کامل در فواصل زمانی خدماتی مشخص شده توسط کارخانه تعویض شوند.

توصیه ضروری در خصوص چگونگی کنترل مایعات

باید دقت شود که هدف از این مقاله، آشنائی صاحبان لیفتراک در خصوص مایعات موجود در این وسیله، وظایف، چگونگی کنترل و همچنین پیامدهای ناشی از کم و یا زیاد بودن آنها و نیز مشکلات و خسارت هائی که ممکن است در اثر عدم تعویض بموقع مایعات ایجاد شود، می باشد و لازم است همگی این بررسی ها و کنترل ها توسط کارشناسان و تعمیرکاران دوره دیده انجام شود و به هیچ عنوان توصیه نمی شود که این کارها توسط مالک لیفتراک انجام گیرد.

روغن موتور لیفتراک

روغن موتور لیفتراک، مایع حیاتی این وسیله می باشد و عملیات روانکاری کلیه یاتاقان ها، میل بادامک ها و همچنین سایر قسمت های متحرک موتور مانند گژین پین ها را انجام می دهد. وظیفه دیگر روغن موتور، خنک کاری قطعاتی از موتور مانند پیستون ها، گژین پین ها، شاتون ها، رینگ ها و غیره می باشد که امکان خنک کاری آنها بوسیله آب(مایع خنک کننده موتور) و یا توسط عبور جریان هوا وجود ندارد. یکی دیگر از وظایف روغن موتور، ایجاد یک پوشش نازک بر روی کلیه قطعات فلزی موتور است تا از اکسیده شدن و زنگ زدگی آنها جلوگیری بعمل آورد. چنانچه روغن موتور کیفیت مناسب را نداشته باشد، بموقع تعویض نشود، سطح آن از میزان استاندارد پائین تر باشد، امکان انجام عملیاتی را که عنوان شد را نخواهد داشت و قطعات موتور آسیب خواهند دید.

روغن موتور انواع مختلفی دارد و ویسکوزیته‌های آنها با هم متفاوت هستند. بنابراین، استفاده از روغن های موتوری که توسط سازنده لیفتراک تایید شده اند بسیار مهم است.

همیشه توصیه می شود روغن موتور لیفتراک در فواصل زمانی کوتاه و بر حسب میزان کارکرد بررسی شود. هرچه مدل لیفتراک قدیمی تر و میزان کارکرد لیفتراک بیشتر می شود و یا به عبارت دیگر هرچه عمر لیفتراک بالاتر می رود، بهتر است تا فواصل کنترل روغن موتور هم از لحاظ زمانی کوتاه تر شود زیرا هرچه عمر بیشتر می شود، استهلاک وسیله از جمله قطعات موتور بیشتر می شود و لازم است عملیات نگهداری و تعمیر با وسواس بیشتری انجام گیرد. با این حال همیشه برای اطمینان از زمان بررسی روغن موتور، به دفترچه راهنمای سازنده لیفتراک مراجعه کنید.

سطح روغن موتور با برداشتن و مشاهده گیج مربوط به آن بررسی می شود. بیشتر گیج های روغن موتور دارای علامت‌های «پُر و یا سطح حداکثر/Full» و «کم و یا سطح حداقل/Low» هستند. برای اینکه بررسی سطح روغن با دقت بیشتری انجام گیرد، بهتر است که بررسی سطح روغن زمانی انجام گیرد که موتور گرم باشد و خاموش باشد. لازم به ذکر است که اکثر لیفتراک های جدید، مجهز به یک سنسور برای کنترل سطح روغن می باشند، این سنسور سطح روغن را همواره کنترل می کند و میزان آنرا بر روی صفحه نمایشگرها جهت اطلاع راننده نمایش می دهد.

روغن هیدرولیک لیفتراک

سیستم هیدرولیک لیفتراک از ضروری ترین بخش های این ماشین حمل مواد است. عملا بدون این سیستم هیچ حرکتی انجام نخواهد شد و قلب این سیستم حیاتی در لیفتراک مسلماً روغن هیدرولیک لیفتراک است.

هر لیفتراکی که در بازار وجود دارد در یک ویژگی مشترک هستند، همه آنها به مایع هیدرولیک (که گاهی اوقات روغن هیدرولیک نامیده می شود) برای کارکرد خود نیاز دارند.  مایع هیدرولیک برای تجهیزات ساده ای همچون جک پالت و یا برای تجهیزات پیشرفته ای همانند مایع هیدرولیک تله هندلر و لیفتراک همگی به یک هدف عمل می کنند: اطمینان حاصل شود که ماشین ها می توانند محموله های سنگین را بلند و جابجا کنند.

اپراتورهای لیفتراک باید مایع هیدرولیک را به عنوان بخشی از بازرسی روزانه لیفتراک قبل از کار با خودرو بررسی کنند.

برای بررسی مایع هیدرولیک، لیفتراک بایستی در یک منطقه صاف پارک شود و شاخک ها پایین باشند. شاخک ها باید پایین و تراز باشند زیرا وقتی سیلندرها بالا می روند یا کج می شوند، مایع هیدرولیک در داخل آن قرار دارد. این بدان معنی است که سطح مایعی که در مخزن مشاهده می کنید به طور دقیق میزان موجود در سیستم را نشان نمی دهد. با بالا رفتن شاخک ها، پر کردن بیش از حد سیستم آسان است، که می تواند باعث سرریز شدن و آسیب احتمالی دستگاه شود.

ضد یخ لیفتراک

مایع خنک کننده یا ضدیخ لیفتراک برای انتقال حرارت قطعات موتور که در اثر احتراق در سرسیلندر لیفتراک ایجاد می شود و همچنین حرارت ناشی از تنش های حرارتی، اصطکاک بین چرخدنه ها، کلاچ ها و ترمزها به محیط بیرون مورد استفاده قرار می گیرد. به عبارت دیگر مایع خنک کننده موتور، که یکی از قطعات خنک کننده موتور می باشد، گرمای اضافی موتور و گیربکس را به محیط بیرون منتقل می کند. وظیفه سیستم خنک کننده این است که دمای موتور و گیربکس را در حدی نگهدارد که موتور و گیربکس با بیشترین بهره وری کار کند. در حالی که انواع و رنگ های مایع خنک کننده ها(ضد یخ) متفاوت هستند، معمولاً پایه همگی آنها اتیلن گلیکول می باشند.

مایع خنک کننده موتور که بیشتر با واژه ضدیخ از آن نام برده می شود، علاوه بر مقاومت در برابر یخ زدگی، در برابر جوش آمدن در دماهای خیلی بالا نیز تا حد خیلی زیادی مقاومت می کند.
سطح مایع خنک‌کننده باید حداقل یک‌بار در ماه بررسی شود، اما هر زمان که با دماهای بالا رانندگی می کنید، لازم است زمان بین کنترل سطح مایع خنک کننده کمتر شود. اگر مشکوک به نشتی در سیستم خنک کننده موتور هستید، لازم است در حداقل زمان جهت رفع مشکل اقدام شود تا منشا نشتی مشخص و تعمیرات در سریع ترین زمان انجام گیرد.

سطح مایع خنک کننده را می‌توان در خود رادیاتور لیفتراک بررسی کرد، اگرچه هنگام انجام این کار باید بسیار احتیاط کرد. لازم است توجه داشته باشید که در این خودروها، کنترل سطح مایع خنک کننده باید در حالتی انجام گیرد که موتور کاملا سرد و خاموش باشد.

لازم به ذکر است که چنانچه سطح مشاهده کردید که سطح مایع خنک کننده نسبت به کنترل قبلی، بطور ناگهانی پائین آمده است، اضافه کردن و رساندن سطح مایع خنک کننده به میزان استاندارد، به هیچ عنوان کار درستی نمی باشد بلکه باید منشا ایراد توسط کارشناس آموزش دیده، مشخص و تعمیرات لازم توسط مکانیک دوره دیده، در حداقل زمان رفع گردد. در غیر اینصورت ممکن است موتور به شدت آسیب دیده و هزینه های زیادی را به صاحب آن تحمیل نماید.

روغن گیربکس لیفتراک

بطور کلی، روغنی که در گیربکس لیفتراک وجود دارد، وظایف مختلفی دارد و اهداف متعددی را در خود گیربکس و تمام مدارهای سیال مرتبط انجام می دهد. در گیربکس های دستی، وظایف روغن به روانکاری، خنک کاری و شستشو محدود می شود ولی در گیربکس های اتوماتیک، روغن گیربکس علاوه بر موارد مذکور، تحت تنش های مختلف و استهلاک بیشتری قرار دارد لذا بیشتر باید کنترل شوند.

پائین بودن میزان روغن گیربکس سبب بروز خسارت سنگین به گیربکس می شود، البته بیشتر از حد بودن میزان روغن گیربکس نیز می تواند سبب بروز ایراد شود.

مانند سایر سیالات لیفتراک، سطح و کیفیت روغن گیربکس، اعم از اتوماتیک و دستی و نیز نوع آن، لازم است تا مطابق آنچه در دفترچه راهنمای لیفتراک عنوان شده است و همچنین بر اساس جدول زمانی و میزان کارکرد لیفتراک، توسط کارشناس و یا تعمیرکار آموزش دیده کنترل شود.

روغن ترمز لیفتراک

بدون روغن ترمز کافی، ترمزها قادر به کارکرد صحیح نیستند . روغن ترمز به عنوان یک مایع هیدرولیکی عملاً در همه وسایل نقلیه مورد استفاده قرار می گیرد، که از طریق آن، نیروی پای راننده به لنت های ترمز می رسد. لازم به ذکر است که نیروی پای راننده از طریق بوستر و سیلندر و پیستون های داخل سیستم ترمز، افزایش چشم گیری پیدا می کند و در نتیجه کارآئی ترمز به به میزان خیلی زیادی افزایش داده و طول خط ترمز را کاهش می دهد.

همیشه ایده خوبی است که روغن ترمز لیفتراک خود را به صورت ماهانه چک کنید. انجام این کار اغلب به یک راننده اجازه می دهد تا قبل از اینکه نشت های جزئی سیستم ترمز را به خطر بیندازد، از این موضوع آگاه شود.

تقریباً همه لیفتراک ها دارای یک مخزن روغن ترمز نصب شده در سیلندر اصلی هستند که اغلب نیمه شفاف می باشند. این اجازه می دهد تا سطح روغن ترمز را تجزیه و تحلیل کرده و با علامت های “min” و “max” در بدنه مخزن مقایسه شود.

لازم به ذکر است که در صورت کم بودن روغن ترمز، راننده نباید اقدام به افزایش و پُر کردن مخزن نماید بلکه لازم است تا علت کم شدن روغن ترمز توسط کارشناس و یا تعمیرکار آموزش دیده، مشخص و تعمیرات لازم انجام گیرد.

روغن دیفرانسیل لیفتراک

لیفتراک ها دارای مجموعه هایی با دنده داخلی هستند که به سادگی به عنوان دیفرانسیل لیفتراک شناخته می شوند. این مجموعه‌ها گشتاور خط محرکه را به محورهای محور مربوطه منتقل می‌کنند، در حالی که به هر تایر محرک اجازه می‌دهند در هنگام پیچیدن با سرعت‌های مختلف بچرخند. دیفرانسیل ها با روغن دنده مخصوص پر می شوند که در حین کار روانکاری را فراهم می کند. روغن دیفرانسیل دارای عمر بیشتری می باشد و نیازی به بازرسی بیشتر ندارد مگر اینکه مشکوک به نشتی باشد.

فروش قطعات لیفتراک

اکثر شرکت ها و یا کارخانجاتی که قطعات و لوازم یدکی لیفتراک را بدون در نظر گرفتن منبع تامین کننده قطعه، خریداری نموده اند، بیشتر وقت ها موفق به خرید قطعات لیفتراک با کیفیت نشده اند و همین امر باعث مستعمل شدن سریع قطعه مورد نظر و یا آسیب به قسمت های دیگر لیفتراک شده است. برای اجتناب از این امر، دارندگان لیفتراک بایستی لوازم و قطعات یدکی خود را از تامین کنندگان معتبر و نام آشنا خریداری نمایند تا علاوه بر خرید قطعه با کیفیت و اورجینال از ضمانت و خدمات پس از فروش نیز برخوردار گردند.

شرکت آذران پیشرو صنعت با حذف واسطه های موجود و عرضه کالا و ارائه محصولات با شرایط مناسب از جمله قیمت های رقابتی  در حوزه های کاری تجهیزات انبارداری با رعایت استاندارد های مربوطه می باشد. این مجموعه مفتخر است که توانسته با همکاری مستقیم شرکتهای تولیدی داخلی و خارجی و حذف واسطه تجهیزات و قطعات ماشین آلات صنعتی از جمله قطعات لیفتراک را تامین نماید.

خرید بدون واسطه قطعات لیفتراک این امتیاز را برای خریداران این نوع محصولات فراهم مینماید تا علاوه بر پرداخت هزینه های پایین تر قطعات اورجینال را برای دستگاه خود خریداری نمایند که این مسئله در دراز مدت باعث کاهش چشمگیر هزینه های مربوط به تعمیر و نگهداری لیفتراک می شود.

از جمله قطعات لیفتراک که در این شرکت عرضه می گردد می توان به لوازم مصرفی برند های معتبر جهانی از قبیل: لوازم موتوری، لوازم گیربکس ،انواع فیلتر لیفتراک، واشر ها و کاسه نمد های اصلی، شیلنگ ها و اتصالات هیدرولیک، انواع لاستیک و الحاقی ، شاخک ها،  انواع باطری لیفتراک، شارژر و انواع بلبرینگ اشاره نمود.